O NAMA

Branko Stanić, osnivač i vlasnik firme Servis Stanić, rođen je 2. avgusta 1940. godine u Aleksandrovcu u Hrvatskoj. Kao dete od 6 godina sa roditeljima se doselio u Beograd, gde je završio školu sa odličnim uspehom. Pošto je kao dečak voleo automobile rešio je da izuči automehaničarski zanat. Počeo je u "Auto remontu Kosmaj" u Beogradu na vozilima marke FIAT a kasnije ZASTAVA iz Kragujevca. Kao najbolji učenik postao je član Radničkog saveta preduzeća.

Kao učenik, pripravnik i radnik automehaničar radi 54 godine na vozilima Zastava-Fiat. Bio je prvi radnik koji je napustio "Auto remont Kosmaj" i otvortio privatni servis. Od tada, već 44 godine radi samostalno. Servis Stanić u nekim godinama poslovanja imao je i do 3.000 stalnih stranki, a za svo vreme postojanja usluženo je oko 15.000 novih stranki.

Za to vreme obučeno je oko 300 učenika koji su imali nastavu iz prakse, teorije, radnih osobina i sportskog takmičenja. Takmičili smo se svake godine u 10 sportova i to: boks, rvanje, trčanje, plivanje, obaranje ruku, sklekovi, skok u dalj, skok u vis, prelaz kanala, streljaštvo i šah, koje je trajalo 6 meseci. Na kraju godine učenici su ocenjivani, a najbolji su dobijali nagrade i radno mesto u servisu. Po završenom takmičenju pravili smo proslave uz muziku i svečano proglašavali pobednike uz prisustvo roditelja i poslovnih prijatelja.

Pored proslava imali smo i niz drugih manifestacija kao što su: izleti, mesečne lutrije, rođendani, sajmovi, plivanja, ZOO i druge zanimljivosti. Preko 20 učenika i radnika otvorilo je svoje servise. Servis Stanić je od 2009. godine počeo sa radom u novom savremeno opremljenom servisu, u ulicu Stanislavskog br. 3 u Žarkovu.

Servis Stanić
Stanislavskog 3
Žarkovo, Beograd
office@servis-stanic.rs
http://www.servis-stanic.rs [011] 231.0.441; 250.5.050